Misija i vizija

MISIJA ISTARSKOG VELEUČILIŠTA

Istarsko veleučilište moderna je visokoobrazovna institucija koja obrazuje i mentorira buduće inženjere i menadžere u različitim konkurentnim područjima te ih priprema za uspjeh na sve izazovnijem i kompleksnijem tržištu.

Kroz usku suradnju i umrežavanje s gospodarstvom i lokalnom zajednicom Veleučilište svojem kadru i studentima otvara prostor za realizaciju vlastitih poduzetničkih i istraživačkih projekata.

Kao institucija okrenuta budućnosti Istarsko veleučilište svojim studijskim programima te znanstvenim, inovacijskim i poduzetničkim aktivnostima doprinosi razvoju odgovornog, kreativnog i pravednog društva temeljenog na znanju.

VIZIJA ISTARSKOG VELEUČILIŠTA

Istarsko veleučilište jedna je od vodećih visokoobrazovnih institucija u Republici Hrvatskoj i regiji koja u široj i strukovnoj javnosti uživa ugled kvalitetne, nezavisne i znanstveno produktivne ustanove atraktivne za domaće i strane studente, nastavnike i znanstvene suradnike.

Zahvaljujući kontinuiranom ulaganju u ljude, provedbi konkurentnih studijskih programa, primjeni modernih metoda podučavanja, međunarodnoj mobilnosti te suradnji s privatnim i javnim sektorom ljudski je kapital jak na svim razinama Istarskog veleučilišta. Diplomanti uživaju punu zapošljivost i karijernu spremnost po završetku studija, dok su znanstveni i nastavni kadrovi Veleučilišta traženi i priznati stručnjaci u Istri, ostatku Republike Hrvatske i inozemstvu.

Na Istarskom se veleučilištu, uz pomoć ponajbolje opreme i infrastrukture, vrše znanstvena istraživanja, razvijaju inovacije te pokreću društveni i poduzetnički projekti s izrazitom praktičnom primjenom u zajednici i na tržištu, što instituciju čini poslovno konkurentnom i samoodrživom.