U utorak 28.11.2023. godine u Edukacijsko gastronomskom centru Istre u Pazinu, Agencije za ruralni razvoj Istre – AZRRI, održana je terenska nastava za studente prve godine stručnog prijediplomskog studija Menadžment u gastronomiji i kultura hrane, u sklopu predmeta „Osnove ugostiteljstva“. Cilj posjete je bio praktično upoznavanja studenata s aspektima funkcioniranja kuhinje te pripremom i serviranjem različitih vrsta jela.
Uz mentorstvo chefa Nikole Vukovića, studenti su imali priliku pripremiti namirnice, izabrati tehniku pripreme i dogotovljavanja jela, detaljno upoznati opremu i alate za pripremu jela, te izabrati tip servisa, načine slaganja jela na tanjur i prezentaciju gotovog jela.
Studenti su se upoznali i s načinom primjene „no waste“ modela u kuhinji, odnosno mogućnostima maksimalnog iskorištenja namirnica s ciljem smanjenja otpada i optimizacije troškova u nabavci i pripremi hrane.