Dana 14. 6. studenti stručnog prijediplomskog i diplomskog studija Mehatronike te stručnog prijediplomskom studija Menadžment u gastronomiji i kultura hrane, u pratnji svojih nastavnika, posjetili su termoelektranu Plomin u Plominu i Agenciju za ruralni razvoj Istre d.o.o. (AZRRI) u Pazinu.
Terenska nastava pružila je studentima jedinstvenu priliku da vide kako funkcionira jedan od ključnih energetskih objekata u Hrvatskoj. Tijekom posjete termoelektrane Plomin, studenti su se upoznali s raznim aspektima rada termoelektrane, uključujući tehnološke procese proizvodnje električne energije, sigurnosne protokole i procedure, automatizirane sustave upravljanja i kontrole, te ekološke standarde i mjere zaštite okoliša. Studenti su aktivno sudjelovali u obilasku, postavljali pitanja i diskutirali s inženjerima i stručnjacima koji rade u termoelektrani.
Tijekom posjete Edukacijskog gastronomskog centra Istre na Gortanovom brijegu pored Pazina, studenti su imali organizirano predavanje o programu zaštite istarskog goveda, koze, ovce i magarca, te o promociji istarske gastronomije kao dijela kulturnog nasljeđa, valorizaciji lokalnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda s posebnim naglaskom na autohtone pasmine i sorte, brendiranju Istre kao značajne gastronomsko-poljoprivredne regije i promociji istarskog načina života. Nakon predavanja studenti i nastavnici posjetili su i staje gdje se uzgaja istarsko govedo.