U utorak, 19. prosinca 2023. godine u hotelu Villa Letan održana je terenska nastava za studente prve godine stručnog prijediplomskog studija Menadžment u gastronomiji i kultura hrane, u sklopu predmeta „Osnove ugostiteljstva“.
Studenti su se upoznali s principima funkcioniranja hotelskih usluga – prijem gostiju, smještaj, sportske aktivnosti, kongresni turizam i sl.
Poseban naglasak dan je na gastronomiju odnosno upoznavanje studenata s osnovama ugostiteljstva – restoraterstva. Ovom prilikom studenti su mogli prepoznati nekoliko smjerova razvoja gastronomije hotela Villa Letan s obzirom na ponudu pansionske hrane, à la carte i usluge cateringa na terenu.
Kuhari i konobari hotela Villa Letan demonstrirali su pripremu popodnevnih obroka u 6 sljedova na način da su polaznike upoznali sa servisom na buffet stolu, servisom za pansion, à la carte i vjenčanja te servisom za fine dining. Polaznici su zajedno s osobljem sudjelovali u pripremi i slaganju hrane, educirani su u točenju vina i vode te servisu hrane u objektima visoke kategorije.
Nakon završenog objeda studenti su imali priliku na šanku hotela upoznati se s aperitivima i mješavinama pića, detaljno utvrditi izbor čaša i opreme za serviranje te upoznati se s kavom i oblicima serviranja kave i toplih pripravaka.