• 
  • O veleučilištu
    • Ustroj
      • Dekan dr.sc. Daglas Koraca
    • Novosti
    • Nastavnici
    • Knjižnica
      • Zbornik Istarskog veleučilišta
    • Natječaji
    • Dokumenti
    • Galerije
    • Kontakti
  • Studiji
    • Izvedbeni plan nastave
    • Stručni prijediplomski studij Mehatronika
    • Menadžment u gastronomiji i kultura hrane
    • Stručni diplomski studij Mehatronika
    • Stručni diplomski studij Kreativni menadžment u procesima
    • Cjeloživotno obrazovanje
    • UPISI 2025./2026.
  • Istraživanje i znanost
    • Centar za istraživanje METRIS
      • O nama
      • Ispitivanje materijala
      • Znanstvene aktivnosti
      • Ostale aktivnosti
      • Novosti
    • Projekti
    • Zbornik Istarskog veleučilišta
    • Međunarodna konferencija – Razvoj javne uprave
      • Informacije
      • Odbori
      • Tematske cjeline
      • Važni datumi
      • Upute za prijavu radova
      • Kotizacija
      • Upute autorima
      • Kontakti
      • Zbornik radova
      • Prijašnje konferencije
    • Međunarodna konferencija CESE 2024
  • Za studente
    • Nastava
    • Studentska referada
    • Konzultacije
    • Izvedbeni plan nastave
    • Dodatne usluge i korisne informacije
    • UPISI 2025./2026.
  • Međunarodna suradnja
    • Erasmus+ program
    • Erasmus+ stručna praksa
    • Natječaji
    • Tim za međunarodnu suradnju i mobilnost
  • Kvaliteta
  • Hrvatski
    • Hrvatski
    • Italiano
    • English
  • 
  • O veleučilištu
    • Ustroj
      • Dekan dr.sc. Daglas Koraca
    • Novosti
    • Nastavnici
    • Knjižnica
      • Zbornik Istarskog veleučilišta
    • Natječaji
    • Dokumenti
    • Galerije
    • Kontakti
  • Studiji
    • Izvedbeni plan nastave
    • Stručni prijediplomski studij Mehatronika
    • Menadžment u gastronomiji i kultura hrane
    • Stručni diplomski studij Mehatronika
    • Stručni diplomski studij Kreativni menadžment u procesima
    • Cjeloživotno obrazovanje
    • UPISI 2025./2026.
  • Istraživanje i znanost
    • Centar za istraživanje METRIS
      • O nama
      • Ispitivanje materijala
      • Znanstvene aktivnosti
      • Ostale aktivnosti
      • Novosti
    • Projekti
    • Zbornik Istarskog veleučilišta
    • Međunarodna konferencija – Razvoj javne uprave
      • Informacije
      • Odbori
      • Tematske cjeline
      • Važni datumi
      • Upute za prijavu radova
      • Kotizacija
      • Upute autorima
      • Kontakti
      • Zbornik radova
      • Prijašnje konferencije
    • Međunarodna konferencija CESE 2024
  • Za studente
    • Nastava
    • Studentska referada
    • Konzultacije
    • Izvedbeni plan nastave
    • Dodatne usluge i korisne informacije
    • UPISI 2025./2026.
  • Međunarodna suradnja
    • Erasmus+ program
    • Erasmus+ stručna praksa
    • Natječaji
    • Tim za međunarodnu suradnju i mobilnost
  • Kvaliteta
  • Hrvatski
    • Hrvatski
    • Italiano
    • English

U hotelu Villa Letan održana terenska nastava studenata prve godine stručnog prijediplomskog studija Menadžment u gastronomiji i kultura hrane

21.12.2023.

U utorak, 19. prosinca 2023. godine u hotelu Villa Letan održana je terenska nastava za studente prve godine stručnog prijediplomskog studija Menadžment u gastronomiji i kultura hrane, u sklopu predmeta „Osnove ugostiteljstva“.

Studenti su se upoznali s principima funkcioniranja hotelskih usluga – prijem gostiju, smještaj, sportske aktivnosti, kongresni turizam i sl.

Poseban naglasak dan je na gastronomiju odnosno upoznavanje studenata s osnovama ugostiteljstva – restoraterstva. Ovom prilikom studenti su mogli prepoznati nekoliko smjerova razvoja gastronomije hotela Villa Letan s obzirom na ponudu pansionske hrane, à la carte i usluge cateringa na terenu.

Kuhari i konobari hotela Villa Letan demonstrirali su pripremu popodnevnih obroka u 6 sljedova na način da su polaznike upoznali sa servisom na buffet stolu, servisom za pansion, à la carte i vjenčanja te servisom za fine dining. Polaznici su zajedno s osobljem sudjelovali u pripremi i slaganju hrane, educirani su u točenju vina i vode te servisu hrane u objektima visoke kategorije.

Nakon završenog objeda studenti su imali priliku na šanku hotela upoznati se s aperitivima i mješavinama pića, detaljno utvrditi izbor čaša i opreme za serviranje te upoznati se s kavom i oblicima serviranja kave i toplih pripravaka.

Upiši se na

 

Istarsko veleučilište

Università Istriana di scienze applicate

Sve informacije o studijskim programima i uvjetima upisa na:

upisi@iv.hr - 099/4988-899

www.iv.hr - Preradovićeva 9D, PULA

Informacije za studente

  Studentska referada

 Nastava

 Merlin

 Studomat prijava

 Webmail

l UPISI

 Alumni

 Studentski zbor

Informacije za nastavnike

  Nastavnički portal

 Merlin

 Nastava

 Turnitin portal

 Webmail

O veleučilištu

O Veleučilištu
Ustroj
Zbornik
Dokumenti
Natječaji
Kontakti

Za studente

Studiji
Nastava
Konzultacije
Studomat
Merlin
Webmail

Kontakti

Istarsko veleučilište
Dekanat: Riva 4, 52100 Pula
Tel. +385 (0)52 381 412
dekanat@iv.hr

METRIS, Preradovićeva 9D,
52100 Pula
Tel. +385 (0)99 165 6260
metris@iv.hr

Društvene mreže

  • Follow
  • Follow
  • Hrvatski
  • Italiano
  • English
Ova web stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo najbolje iskustvo korištenja. Klikom na OK prihvaćate upotrebu kolačića.